Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-04@15:52:19 GMT

توپ گمشده‌ گلف در کره ماه پیدا شد! (+تصاویر)

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۸۵۷۷

توپ گمشده‌ گلف در کره ماه پیدا شد! (+تصاویر)

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، در ششم فوریه ۱۹۷۱ فرمانده‌ ماموریت آپولو ۱۴ به عنوان یکی از آخرین اقدامات در سومین سفر سرنشین‌دار ناسا به ماه، به دو توپ گلف بر روی ماه ضربه زد. یکی از دو توپ به یکی از دهانه‌های ماه برخورد کرد و دیگری به گفته فرمانده شپرد مایل‌ها دور شد.

با این حال تصاویر تازه بازسازی شده از محل فرود آپولو ۱۴ نشان می‌دهد که ضربه شپرد آن قدر که فکر می‌کرده موفقیت آمیز نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت توپ اول در فاصله‌ ۲۴ یاردی‌ (۲۱ متری) و دومی ۴۰ یارد (۳۵ متر) دور شد.

میزان مسافتی که توپ‌ها طی کرده‌اند تنها بر روی یک فیلم بی‌کیفیت ثبت شده است، اما اندی ساندرز (Andy Saunders) متخصص تصاویر به سختی توانست کیفیت اسکن‌های این ماموریت را افزایش دهد.

او کیفیت اسکن‌هایی که به تازگی منتشر شده‌اند را به طور دیجیتالی بهبود بخشید و از یک تکنیک شامل فیلم‌های ۱۶ میلیمتری گرفته شد توسط خدمه استفاده کرد.

همه‌ این‌ها به او کمک کرد تا توپ دوم را که برای پنج دهه گم شده بود پیدا کند و بفهمد که نه مایل‌ها بلکه ۴۰ یارد(۳۵ متر) جابه‌جا شده است.

این تصاویر جدید در بین تصاویر دیگر در کتاب آتی اندی ساندرز به نام «آپولوی بازسازی شده» به زودی منتشر می‌شود.

در برخی روایت‌ها گفته می‌شود فرمانده شپرد پنهانی قطعه اصلی چوب گلفش یعنی سر آهنی آن را در جورابش پنهان کرد تا آن را با خود به داخل موشک ببرد و سپس آن را به وسیله‌ای به نام «ابزار نمونه برداری» وصل کند. این وسیله برای جمع آوری نمونه سنگ‌های سطح ماه برای تجزیه و تحلیل استفاده می‌شود.

باتوجه به انعطاف پذیر نبودن لباس فضانوردی فرمانده شپرد تنها می‌توانست از یک دست استفاده کند و شاید علت اینکه حتی با جاذبه کم توپ‌ها زیاد دور نشدند همین باشد.

اقای ساندرز به بی‌بی‌سی گفت: من هر گلف‌بازی را به چالش می‌کشم تا به باشگاه گلف‌بازی رفته و با یک دست ضربه‌ای به توپ بزند. آن‌گاه تصور کنید لباس‌های فضایی و کلاه و دستکش‌های کلفت به تن دارید و جاذبه برای پایین‌ بردن چوب گلف نیز کم است. در حقیقت همین که شپرد توانست توپ را لمس کند و به هوا بفرستد شگفت‌انگیز است.

در پی گلف بازی کردن شپرد در ماه خلبان «ادگار میشل» نیز وسیله‌ نمونه برداری را مانند بازی پرتاب نیزه پرتاب کرد که دقیقا در دهانه‌ ماه در محل قرارگیری توپ اول قرار گرفت.

هنگام بازگشت از ماه شپرد سر فلزی چوب گلف را به موزه‌ انجمن گلف ایالات متحده اهدا کرد. این انجمن در بازسازی تصاویر به اقای ساندرز کمک کرد. ماکتی از این سر فلزی نیز ساخته شد و به موزه‌ی ملی هوا و فضا واشنگتن اهدا شد.

با این حال بازی گلف مورد توجه دانشمندان در زمین که بر روی سنگ‌های جمع‌آوری شده از ماه مطالعه می‌کنند قرار نگرفت.

«دان ویلهلمز» از مرکز زمین‌شناسی ایالات متحده می‌گوید: این بازی برای زمین‌شناسان مستقر در زمین مفید نبود و ما نمونه‌های کمی از دهانه‌ ماه داریم.

 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: آلن شپرد توپ گلف کره ماه ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۸۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات جان کوهنوردان گمشده در قله دماوند

غلامعلی فخاری مدیرعامل هلال‌احمر مازندران گفت: ساعت ۲۰ جمعه ۱۴ اردیبهشت، گزارش مفقودی ۴ کوهنورد در ارتفاعات قله دماوند از طریق تماس تلفنی به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال‌احمر مازندران (EOC) اعلام شد.

او افزود: به علت شرایط جوی نامناسب، گروه از مسیر خارج شده و در ساعت ۲۰:۰۵ با مرکز EOC مازندران ارتباط تلفنی برقرار کردند، که مرکز EOC مازندران پس از راهنمایی لازم و ارائه نقطه GPS بارگاه سوم به اعضاء گروه، آنهارا بصورت تلفنی جهت رساندن به منطقه امن راهنمایی نمودند.

فخاری گفت: پس از گذشت ساعاتی با توجه به عدم ارتباط گروه با مرکز EOC مازندران و پایگاه رینه، یک تیم ۳ نفره کوهستان از پایگاه رینه با تجهیزات کامل کوهنوردی به همراه یک گروه کوهنوردی داوطلب مردمی (استان البرز) جهت جستجو در ساعت ۰۵:۰۰صبح تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ برای جستجو میدانی به منطقه اعزام گردیدند.

مدیرعامل هلال‌احمر مازندران افزود: پس از جستجو تیم کوهستان پایگاه رینه در ضلع غربی و گروه کوهنوردی داوطلب در ضلع جنوبی در ساعات اولیه صبح نتیجه‌ای حاصل نشد که در ساعت ۱۰:۰۰ صبح، تیم کوهنوردی داوطلب مردمی اعلام نمودند که ۲ نفر از افراد مفقودی را در قرارگاه مشاهده کردند که به گفته اعضای تیم گمشده، یک نفر از اعضای تیم جهت صعود به قله عظیمت کرده و از سمت ناندل قصد فرود دارد و همچنین نفر چهارم به بارگاه سوم عظیمت نموده تا تجهیزات جامانده گروه را به سمت پایین انتقال دهد.

فخاری گفت: در ساعت ۰۹:۰۰صبح جهت جستجو هوایی افراد گمشده، مرکز EOC مازندران از اورژانس درخواست بالگرد نموده که بعلت شرایط نامناسب جوی درخواست فوق مورد موافقت قرار نگرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • «تست ژنتیک»، گمشده و چراغ راه ورزش ایران
  • نجات جان کوهنوردان گمشده در قله دماوند
  • پشت پرده ماجرای مفقود شدن یسنا دختر گمشده
  • پشت پرده ماجرای یسنا دختر گمشده
  • کودکان گمشده غزه در حسرت دیدار پدر و مادر
  • «یسنا» دختر گمشده در کلاله گلستان پیدا شد (عکس)
  • فیلم| «یسنا»، دختر گمشده ی گلستانی پیدا شد
  • یسنا سالم پیدا شد
  • خط و نشان رونالدو برای الهلال
  • کولاک جدید کریستیانو رونالدو در عربستان